• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Az első félidőn ment el a meccsünk
Március 04, 2019

Az első félidőben mutatott játékunkkal olyan előnyt adtunk a Kecskemétnek, amit a második félidőben a jó játékunkkal sem tudtuk ledolgozni.

Egy sima és egy fordított. Ezzel a tavaszi mérleggel és a győzelem reményében indult csapatunk Kecskemétre. A tavasszal még veretlen, tavaly első osztályú csapatban több egykori játékosunk is pályára lépett, igaz a barátságot erre a rövid időre "jegelték'" a lányok.

Az első percekben még vezettünk, a Kecskemét először a 4. percben, 3-2-nél jutott előnyhöz. A 9. percben csapatunkból ketten, az ellenféltől egy játékos kapott 2 percet, ami minket zavart meg. Orell Bettina sorozatban három gólt szerzett, így az első 10 perc után 8-4-re vezettek a hazaiak. Egykori kapusunk, Dobó Mónika bravúrosan védett, Orell mellett Kaiser Melitta is belelendült a gólszerzésbe, csapatunkból a bajnokságban legtöbb gólunkat szerző Bató Lili külön őrzőt kapott, ez pedig megoldhatatlan feladat elé állította a lányokat. A félidőben 20-15-re vezetek a hazaiak.

A második félidő elejét is kecskemétiek uralták, de 26-20 után gyors egymás után négyszer is betaláltunk, így "lőtávolon" belülre kerültek a lányok. Bár innentől kezdve kézben tartottuk a meccset, a végjátékban végig esélyünk volt a pontszerzésre, de a hazaiak nem engedték ki a győzelmet a kezükből és végül két góllal, 33-31-re nyertek. 

Csapatunk a tabella 8. helyén áll 11 ponttal, 3 pont előnyünk van az Orosházával szemben és 6 pont a hátrányunk a Vasas mögött.  Javítási lehetőségünk szombaton lesz, 17 órától a Hajdúnánás csapata ellen.

Kecskeméti NKSE - PC Trade Szeged 33-31 (20-15)
Kecskemét, 100 néző, vezette: Kavalecz Klaudia, Kavalecz Ivett

PC Trade Szeged: Cseh- Szabó 3, Spéth 4, Gindeli 6, Bató 8/5, Szécsi 2, Miklós 4 csere: Zsikó 1, Vér 1, Csoknyai, Maláti 2, Tóth edző: Vojkovics Gyula

Kiállítások: 6 illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/2 illetve 7/5

Vojkovics Gyula: Már az első félidőben elrontottuk a mérkőzést, nagy előnyt engedtünk a hazaiaknak, buta hibákat vétettünk. A szünetben rendeztük a sorokat, a második játékrészben jól is játszottunk, de nem sikerült megfordítanunk az eredményt. Nem adhatunk egy félidőnyi előnyt egyetlen ellenfelünknek sem.