• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Csodálatos győzelem, lehengerlő utolsó negyedórával.
December 03, 2018

Az Orosháza a 45. percben 6 gólos előnynél zsebében érezhette a győzelmet. De akkor jött egy kisebb csoda.

Bármilyen terv csak akkor ér valamit, ha az megvalósítható. Ha ez nem így van, akkor a terv álom marad. Nos ezen vonalon mozogva csapatunk szombaton újabb lépést tett, hogy az álomból valóság legyen, azaz az újabb bajnoki győzelemmel már 4 pontot szereztek az utolsó három fordulóra tervezett 6 pontból.

Na de hogy! Finom szólva is kaotikus meccsen!

Hiába az előző fordulóban megszerzett és önbizalomnövelő siker, a lányok érezték, hogy nagy a nyomás rajtuk az Orosháza elleni rangadón. Talán ennek is köszönhető, de az első félidőben félve, görcsösen akarva játszott csapatunk. Ahogy lenni szokott még a kapufáink is rendre kifele pattantak, így a forduláskor a hazaiak vezettek 18-15-re.

Jöhetett a szünet és egy újratervezés. Azt mindenki tudta az öltözőben, hogy tiszta lappal és tiszta fejjel kell nekivágni az második félidőben. A pályán ennek nyomát sem láttuk. A 44. percben már 6 gólos előnyben volt az Orosháza.

Ami viszont ezután jött az egyszerre volt adventi, mikulás és karácsonyi csoda. A lányok negyedórába sűrítették azt a játékot, amit ősszel szerettünk volna látni minden meccsen. A már-már kilátástalan helyzetben három dolog segített: szív, ész és akarat. Ez pedig teljes katarzist hozott. Az Orosháza állva maradt, az utolsó 14 percben összesen 3 gólt tudtak dobni, míg mi 11-szer vettük be a kapujukat. A hazaiak először kaptak ki a bajnokságban saját pályájukon, míg mi az első pontjainkat szereztük idegenben.

A csodálatos győzelem után azonban most is ugyanazt mondhatjuk mint az elmúlt héten: a sikernek akkor van igazi értéke, ha az Algyő ellen az utolsó fordulóban is nyerni tudunk.

Az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket, vasárnap 17 órakor kezdődik az Etelka soron.

OXXO Energy Orosházi NKC - PC Trade Szeged 28-31 (18-15)

Orosháza 200 néző, vezette: Fibec, Herbák

PC Trade Szeged: Horváth Dorina- Miklós Kitti 2, Bató Lili 9/5, Gindeli  Panna 2, Szécsi Rebeka 3, Zsikó Zsanett 3, Szabó Fanni 3 Csere:  Takács Kitti 5, Vér Viktória 2, Spéth Evelin 1, Kovács Szolanzs, Zsemberi Zóra, Edző: Vojkovics Gyula

Hétméteres: 2/2 illetve 5/5

Kiállítás: 6 perc illetve 4 perc

Vojkovics Gyula: Nehéz mérkőzésen, nem a legjobb játékkal nyertünk a hazai pályán eddig veretlen Orosháza ellen. Gratulálok a láűnyoknak, mert az utolsó másodpercig küzdöttek és erre szükségünk lesz a jövő héten is.


Friss híreink

Elkezdtük a ...

Július 22, 2019