• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Egy félidőn át szorongattuk az egrieket
Szeptember 22, 2019

A tavaly még élvonalbeli Eszterházy SE ellen az első félidőben remekül játszott csapatunk, majd a második félidőben a nagyobb tudás az egriek javára billentette a mérleget. 

A mérkőzés előtt két játékosunk pályára lépése kérdéses volt- Zsikó Zsanett és Frányó Laura is beteg volt a múlt héten. Végül Zsikó Zsanett nevét beírhatta a szakmai stáb a jegyzőkönyvebe. 

Az első játékrészben egy pillanatig sem látszott, hogy melyik csapat játszott a tavalyi szezonban még az élvonalban. Bár rendre az egriek vezettek, de komolyabb előnyt nem tudtak építeni,  rendszeresen egyenlítettünk, sőt a 18. percben Spéth Evelin góljával a vezetést is átvettük 8-7-re. Arra is reális esélyünk volt, hogy a félidőben előnnyel menjünk az öltözőbe, de a három kihagyott büntetőnk és négy elhibázott ziccerünk a rutinosabb egriek előnyét hozta.  (12-14) 

A fordulás után 12 percig még sikerült tartani a lépést az ellenfelünkkel, majd egyre több hiba csúszott a játékunkban. Az egriek az egész mérkőzésen rutinosan lassították a játékot, rendszeresen passzívig játszottak, ezzel pedig a legnagyobb fegyverünket, a gyors játékot ellehetetlenítették. A hajrára el is fáradt csapatunk, így az utolsó 10 percben az egriek sorozatban szerezték a gólokat, és egy 7-1-es periódust produkálva magabiztosan nyertek. (19-30)

Zsadányi Sándor: Egy sokkal rutinosabb ellenféllel találkoztunk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk. Ha jobban figyelünk, akkor az első félidőt meg is nyerhettük volna. A második játékrészben egyre nehezebben tudtuk tartani ellenfelünket, a végére pedig teljesen elfogytunk. Ennek ellenére, elsősorban az első 30 percben mutatott produkciónk miatt elégedett vagyok a lányokkal.

NB I/B, kelet, 2. forduló
PC Trade Szeged – Eszterházy SC 19-30 (12-14)
Szeged, Városi Stadion, 100 néző.
V.: Budai-Bock K., Wenzel T.
PC Trade Szeged: Dobó-  Szabó 2, Spéth 5/1, Bató 3,  Szécsi 3/1, Miklós 4, Mikó 1 csere: Gyovai (kapus),  Csoknyai, Zsikó 1, Vér, Lantos, Szöllősi, Tóth vezetőedző: Zsadányi Sándor
Hétméteresek: 5/2. ill. 3/3.
Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc.

Jövő szombaton ismét hazai pályán játszunk a Pénzügyőrrel- a meccs szombaton 18 órakor kezdődik az Etelka sori sportcsarnokban. 

Friss híreink

Több mint tisztes ...

Február 17, 2020

TÜ-KÖRKÉP

Január 30, 2020