• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Elkezdtük a felkészülést
Július 22, 2019

Két hónapos "szünidő" után újra edzésbe állt felnőtt csapatunk. 

Kipihenten, feltöltődve és ami a legfontosabb, motiváltan érkezett mindenki a szezon első edzésére hétfő délután. A nyáron változott a csapat kerete és a kispadon is váltás történt, de bemutatkoznia nem kellett senkinek- régi-új ismerősök köszöntek egymásnak.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, csapatunkat egy ezüstéremhez és egy nyolcadik helyhez segítő vezetőedzőnk, Vojkovics Gyula az élvonalba feljutott Szent István SE-től kapott ajánlatot. Hosszas mérlegelés után ezt elfogadta, így a megkezdett munkát Zsadányi Sándor folytatja majd. Zsadát ismerősként köszöntötték a lányok, eddig az utánpótlásban dolgozott, de a felnőtteknél is besegített korábban, nincs olyan játékos akivel nem dolgozott még. Ahogy korábban Vojkovics Gyula esetében, úgy nála is az elsődleges cél, hogy a csapat és vezetőedző együtt fejlődjön. Ebben segítségére lesz majd Laluska Balázs, aki szakmai igazgatóként az utánpótlás mellett a felnőttek munkáját is segíti majd, illetve operatív igazgatónk, Vadkerti Attila is szerepet kap majd a lányok felkészítésében. Az első edzésekről Laluska Balázs igazoltan hiányzik majd, edzői továbbképzésen vesz részt Spanyolországban

A szezon végén a vezetőség arra törekedett, hogy a megkezdett munka zökkenőmentesen folytatódjon és a csapat előrébb lépjen az új idényben is. Ennek egyik fontos eleme volt, hogy a játékoskeret együtt maradjon és folytathassák a megkezdett munkát. Az előző évi keretünkből öt játékos máshol folytatja a pályafutását: a kapus Cseh Roberta és a beálló Gindeli Panna Orosházára igazolt, Maláti Dóra Kecskemétre szerződött, Horváth Dorina kettős igazolással védett nálunk, őt visszarendelte a Békéscsaba, illetve a jobbszélső, Takács Kitti egy sérülés miatt befejezte az aktív pályafutását.

Az új érkezőknél fontos szempont volt, hogy szegedi, vagy szegedi kötődésű játékosok érkezzenek, és az utánpótlásunkból is több tehetséges fiatalnak is egyre fontosabb szerepet szánunk a felnőtt keretben. A kapuba visszatér Dobó Mónika, aki a tavalyi szezonban a Kecskemét játékosa volt. Érkezésével egyértelműen megnyugtató megoldást találtunk a tavalyi évben kritikus kapusposztra. Beállóban Mikó Grétát sem kellett bemutatni az öltözőben, ő is egy év után tért vissza Algyőről. Franyó Laura Dunaújvárosból jött haza, saját nevelésű játékosunkra az ifjúsági csapatunkban is számíthatunk- rajta kívül még nyolc fiatal is a felnőtt kerettel készül a jövőben.

"A legfontosabb feladatunk az volt, hogy a együtt tudjuk tartani a csapatot és ezt sikerült megoldani. Az érkező játékosokkal erősebbek lettünk és sikerült megfelelnünk annak a célunknak is, hogy a legszegedibb csapat legyünk. A szakmai stábban történt változások is terveinknek megfelelően alakultak, Zsadányi Sándor fiatal, tehetséges szakember, aki megérett arra, hogy a felnőtteknél bizonyítson. Laluska Balázs érkezése pedig nem csak az első csapat munkájában jelent majd sokat, az utánpótlásunk is erősödött vele. Lalával együtt mindketten folyamatosan segítjük majd a lányok munkáját, de a vezetőedzőnk, azaz a főnök Zsada lesz. Nagyon erős lesz idén a keleti csoport mezőnye, többen is a feljutást tűzték ki célul. Mi azt szeretnénk, hogy előrelépjünk játékban, ezzel is lépésről-lépésre építve a jövő csapatát. Azt tavaly már bebizonyítottuk, hogy a táblázat első felében végzett gárdák ellen is tudunk nyerni, ebből idén sem szeretnénk engedni."- összegezett az első edzés után klubunk operatív igazgatója Vadkerti Attila.

Az első héten különböző felmérések mellett rávezetőedzésekkel kezdődik a munka, majd a jövő héttől kezdődik a keményebb időszak. Augusztus közepétől edzőmeccseket játszunk, majd közvetlen a bajnokság előtt pályára lépünk a hagyományos orosházi tornán is.

Felnőtt csapatunk kerete (dőlt betűkkel az ifjúsági csapatban is szerephez jutó játékosaink):
Kapusok: Dobó Mónika,Gyovai Sára, Fehér Ivon
Mezőnyjátékosok: Miklós Kitti, Szécsi Rebeka, Zsikó Zsanett, Bató Lili, Speth Evelin, Csoknyai Nóra, Szabó Fanni, Vér Viktória, Teimel-Mikó Gréta, Frányó Laura, Balog Dóra, Szöllősi Zsófia, Zsemberi Zóra, Tóth Sarolta, Kovács Szolanzs, Lantos Szabina Melinda

Friss híreink

UP hírek: Ismét ...

December 02, 2019

Újabb bravúros ...

December 01, 2019

UP hírek: ...

December 01, 2019

Meghívó

November 26, 2019

Up hírek- Ismét ...

November 26, 2019