• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Fiatal, ambiciózus szakemberek veszik át a felnőttcsapat irányítását
Július 03, 2019

Folytatjuk a megkezdett utat, újabb, az utánpótlásból érkező fiatal edzők veszi át felnőttcsapat irányítását.

Néhány héttel ezelőtt jelentettük be, hogy eddigi vezetőedzőnk Vojkovics Gyula a Szent István Egyetem SE élvonalbeli csapatától kapott ajánlatot és hosszas mérlegelés után ezt elfogadta. Klubunk vezetése rögtön elkezdte keresni utódját, több lehetőség közül végül Zsadányi Sándornak szavaztak bizalmat. A 26 éves szakember az Algyőben kézilabdázott, majd ott kezdett el edzőként dolgozni az utánpótlásban. Onnan érkezett klubunkhoz, ahol szintén a fiatalokkal dolgozott. Tavaly tavasszal a felnőtteknél segítette Vojkovics Gyula munkáját, majd az ifjúsági csapat felkészülését irányította és a fiatalokra épülő NB II-es csapatunk kispadján ült. Kinevezése illeszkedik abba az elképzelésbe, hogy klubunkban ne csak a fiatal tehetséges játékosok kapjanak lehetőséget az előrelépésre, hanem a tehetséges, pályájuk elején járó szakemberek is helyzetbe kerüljenek.

"Váratlanul ért Gyula távozása is és a felkérés is, de nagyon örülök a bizalomnak. A klubban a szakmai munka ugyanazon az alapokon fekszik minden korosztályban, így a felnőtteknél is, ezért nem hiszem, hogy gondot okozna a váltás. A játékosokat jól ismerem, a tavalyi ifi csapatunkból sokan csatlakoznak majd a felnőttkerethez, velük is könnyen megtalálom hangot majd. Szeretném, ha valóban megfelelnénk annak a kitűzött célnak, hogy a legszegedibb csapattal, szegedi játékosokkal érjünk el minél jobb eredményt. Várom már a közös munkát Balázzsal, örülök neki, hogy ilyen szakmai segítséget kaptam."- mondta székfoglalójában Zsadányi Sándor. 

Vezetőedzőnk munkáját egy korábbi magyar válogatott, olimpikon kézilabdázó is segíti majd. Laluska Balázs azonban nem csak a felnőttek munkájában vesz részt, klubunk szakmai munkájáért felel a jövőben. Ő Algyőről érkezik hozzánk, ahol pályafutása befejezése után a legfiatalabb korosztállyal ért el sikereket, jelenleg is a spanyol edzőképzésben tanul, néhány héten belül Barcelonaban kaphatja meg  a "B -licenszet" egy sikeres vizsga után. Nála a váltás hasonlóan Zsadányi Sándorhoz, egy szintlépés lesz a pályafutásában.

"Az algyői munkám egy meghatározó élmény volt az életemben, de eljött az ideje a váltásnak, szakmailag szerettem volna továbblépni. Az egyesület célja és a saját céljaim illeszkednek egymáshoz, szeretném, ha a minél több fiatal megtalálná a helyét nálunk és érezné azt, hogy megéri komolyabb szinten is sportolni. A rendszer jól kiépült, jól működik, ez az amit a klubvezetéssel együtt szeretnék továbbépíteni. Az utánpótlás mellett a felnőttcsapatnál is lesz feladatom. Elsősorban a tapasztalatommal szeretném segíteni a vezetőedző munkáját, illetve olyan finomhangolásban tudom támogatni, ami még eredményesebbé teszi a munkát."- vázolta feladatait Laluska Balázs.

Mint azt többször hangsúlyoztuk, klubunkban szeretnénk elsősorban szegedi tehetségeknek lehetőséget adni és ez nem csak a pályán, a szakmai stáb esetében is igaz. Ezért született az a döntés, hogy két fiatal, ambiciózus, a szegedi kézilabdához ezer szállal kötődő szakember folytassa a megkezdett munkát.

"A legfontosabb célunk az volt, hogy Vojkovics Gyula után olyan edzőt tudjunk a kispadra ültetni, akivel folytatni tudjuk a megkezdett munkát és azonosulni tud a filozófiánkkal. Több jelöltünk volt és nem csak házon belül néztünk körbe. Azért döntöttünk így, mert Zsada tökéletesen ismeri a csapatot, a közvetlen utánpótlással együtt dolgozott, így zökkenőmentesnek látjuk a fejlődést. A célunk már évek óta az, hogy a saját nevelésű játékosok mellett olyan edzőknek adjunk lehetőséget, akik kötődnek a szegedi kézilabdához és pályájuk elején járnak, de megérettek a feladatra. Laluska Balázst nem hiszem, hogy különösen be kell mutatnom. Csapattársam volt a Pick Szegedben és hasonlóan gondolkodunk a szakmáról. Örülök, hogy úgy döntött, nálunk folytatja pályafutását. Az esetében is igaz, hogy fiatal szakemberről van szó, aki most komoly lehetőséget kap azzal, hogy egy klub szakmai munkáját irányítsa. Mindketten megállják a helyüket, ebben biztos vagyok."- ecsetelte a kinevezés hátterét klubunk stratégiai igazgatója, Vadkerti Attila.

Csapatunk felkészülési programja elkészült már, az edzések július 22-én kezdődnek, augusztus közepétől több edzőmeccset is játszunk és a hónap végén pályára lépünk a hagyományos orosházi tornán is. A játékoskeret is körvonalazódik, az érkezőkről és távozókról rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Friss híreink

Több mint tisztes ...

Február 17, 2020

TÜ-KÖRKÉP

Január 30, 2020