• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Fiatal, ambiciózus szakemberek veszik át a felnőttcsapat irányítását
Július 03, 2019

Folytatjuk a megkezdett utat, újabb, az utánpótlásból érkező fiatal edzők veszi át felnőttcsapat irányítását.

Néhány héttel ezelőtt jelentettük be, hogy eddigi vezetőedzőnk Vojkovics Gyula a Szent István Egyetem SE élvonalbeli csapatától kapott ajánlatot és hosszas mérlegelés után ezt elfogadta. Klubunk vezetése rögtön elkezdte keresni utódját, több lehetőség közül végül Zsadányi Sándornak szavaztak bizalmat. A 26 éves szakember az Algyőben kézilabdázott, majd ott kezdett el edzőként dolgozni az utánpótlásban. Onnan érkezett klubunkhoz, ahol szintén a fiatalokkal dolgozott. Tavaly tavasszal a felnőtteknél segítette Vojkovics Gyula munkáját, majd az ifjúsági csapat felkészülését irányította és a fiatalokra épülő NB II-es csapatunk kispadján ült. Kinevezése illeszkedik abba az elképzelésbe, hogy klubunkban ne csak a fiatal tehetséges játékosok kapjanak lehetőséget az előrelépésre, hanem a tehetséges, pályájuk elején járó szakemberek is helyzetbe kerüljenek.

"Váratlanul ért Gyula távozása is és a felkérés is, de nagyon örülök a bizalomnak. A klubban a szakmai munka ugyanazon az alapokon fekszik minden korosztályban, így a felnőtteknél is, ezért nem hiszem, hogy gondot okozna a váltás. A játékosokat jól ismerem, a tavalyi ifi csapatunkból sokan csatlakoznak majd a felnőttkerethez, velük is könnyen megtalálom hangot majd. Szeretném, ha valóban megfelelnénk annak a kitűzött célnak, hogy a legszegedibb csapattal, szegedi játékosokkal érjünk el minél jobb eredményt. Várom már a közös munkát Balázzsal, örülök neki, hogy ilyen szakmai segítséget kaptam."- mondta székfoglalójában Zsadányi Sándor. 

Vezetőedzőnk munkáját egy korábbi magyar válogatott, olimpikon kézilabdázó is segíti majd. Laluska Balázs azonban nem csak a felnőttek munkájában vesz részt, klubunk szakmai munkájáért felel a jövőben. Ő Algyőről érkezik hozzánk, ahol pályafutása befejezése után a legfiatalabb korosztállyal ért el sikereket, jelenleg is a spanyol edzőképzésben tanul, néhány héten belül Barcelonaban kaphatja meg  a "B -licenszet" egy sikeres vizsga után. Nála a váltás hasonlóan Zsadányi Sándorhoz, egy szintlépés lesz a pályafutásában.

"Az algyői munkám egy meghatározó élmény volt az életemben, de eljött az ideje a váltásnak, szakmailag szerettem volna továbblépni. Az egyesület célja és a saját céljaim illeszkednek egymáshoz, szeretném, ha a minél több fiatal megtalálná a helyét nálunk és érezné azt, hogy megéri komolyabb szinten is sportolni. A rendszer jól kiépült, jól működik, ez az amit a klubvezetéssel együtt szeretnék továbbépíteni. Az utánpótlás mellett a felnőttcsapatnál is lesz feladatom. Elsősorban a tapasztalatommal szeretném segíteni a vezetőedző munkáját, illetve olyan finomhangolásban tudom támogatni, ami még eredményesebbé teszi a munkát."- vázolta feladatait Laluska Balázs.

Mint azt többször hangsúlyoztuk, klubunkban szeretnénk elsősorban szegedi tehetségeknek lehetőséget adni és ez nem csak a pályán, a szakmai stáb esetében is igaz. Ezért született az a döntés, hogy két fiatal, ambiciózus, a szegedi kézilabdához ezer szállal kötődő szakember folytassa a megkezdett munkát.

"A legfontosabb célunk az volt, hogy Vojkovics Gyula után olyan edzőt tudjunk a kispadra ültetni, akivel folytatni tudjuk a megkezdett munkát és azonosulni tud a filozófiánkkal. Több jelöltünk volt és nem csak házon belül néztünk körbe. Azért döntöttünk így, mert Zsada tökéletesen ismeri a csapatot, a közvetlen utánpótlással együtt dolgozott, így zökkenőmentesnek látjuk a fejlődést. A célunk már évek óta az, hogy a saját nevelésű játékosok mellett olyan edzőknek adjunk lehetőséget, akik kötődnek a szegedi kézilabdához és pályájuk elején járnak, de megérettek a feladatra. Laluska Balázst nem hiszem, hogy különösen be kell mutatnom. Csapattársam volt a Pick Szegedben és hasonlóan gondolkodunk a szakmáról. Örülök, hogy úgy döntött, nálunk folytatja pályafutását. Az esetében is igaz, hogy fiatal szakemberről van szó, aki most komoly lehetőséget kap azzal, hogy egy klub szakmai munkáját irányítsa. Mindketten megállják a helyüket, ebben biztos vagyok."- ecsetelte a kinevezés hátterét klubunk stratégiai igazgatója, Vadkerti Attila.

Csapatunk felkészülési programja elkészült már, az edzések július 22-én kezdődnek, augusztus közepétől több edzőmeccset is játszunk és a hónap végén pályára lépünk a hagyományos orosházi tornán is. A játékoskeret is körvonalazódik, az érkezőkről és távozókról rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Friss híreink

Magabiztosan nyertük ...

Szeptember 15, 2019

Szerződést ...

Szeptember 13, 2019

Menő Manók

Szeptember 06, 2019

Laza, hátradőlős, ...

Szeptember 05, 2019