• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Ismét megnyertük a Főnix Kupát!
Február 04, 2019

Három csapatunk közül egyik sem talált legyőzőre!

41 sportszervezet 118 csapata vett részt hazánk egyik legrangosabb utánpótlás tornáján, a XII. Debreceni Főnix Kupán, melyen egyesületünk három csapattal képviseltette magát.


Baljós előjelekkel vágtunk az igencsak nagy népszerűségnek örvendő, hazai viszonylatban az egyik legnagyobbnak számító, Főnix Kupának. Az influenza tizedelte csapatainkat sérülés is hátráltatta, hiszen U13-as korosztályunk egyik meghatározó játékosa, Konkoly Zsauzsi, a felkészülésen kéztörést szenvedett, így - az Üstökös Kupa után - most sem állhatott csapata szolgálatára. A betegséghullám miatt, reményekkel telve ugyan de, elvárás nélkül utaztunk, hiszen a hosszú kihagyások után nyilván nem lehetettünk a legjobb formánkban. Na erre cáfoltak rá a lányok.

Miklósné Kocsis Éva U12-es korosztályú csapata sokadszorra bizonyította nagyságát, hibátlan teljesítménnyel, nyerve az összes mérkőzést, méltán vehette át a győzelmet jelentő kupát. A torna legjobbjának ebben a korosztályban egyesületünk játékosát, a két színtéren is helytálló, Seres Lizát választották.

U13-as csapatunkban, a 2007-es születésű, Seres Liza nagyszerűen pótolta a kéztörés miatt hiányzó Konkoly Zsuzsannát, sőt, egyik vezéregyénisége lett a csapatnak. Balszerencsénkre a csoportmérkőzéseken összesorsoltak bennünket Magyarország legerősebbnek tartott - végül a kupát megnyerő - Győr csapatával, akikkel csodálatos játékot produkálva, 18-18-as döntetlent játszottunk, viszont a rosszabb gólkülönbség miatt, csak csoportmásodikként léphettünk tovább. A kupagyőztes Győrrel elért egyforma eredménnyel ugyan, veretlenül,  mégis "csupán" a 4.helyen zártuk a tornát.

A sors fintoraként, a Miklós Dániel vezette U12-es korosztályban  elindított második csapatunk is hasonlóképp járt, mint idősebb társaik: egy döntetlen és két nyert mérkőzés után csupán a gólkülönbség döntött és így csak csoportmásodikként mehettünk tovább. A tornán végül, egyetlen mérkőzést sem vesztve,  a 4.helyen zártunk.

Összességében nézve remekül szerepeltünk, jó mérkőzéseket játszottunk és fantasztikusan éreztük magunkat. Köszönet Miklósné Kocsis Évának és Miklós Dánielnek, hogy áldozatos munkával ilyen remekül felkészítették lányainkat, egyesületünk büszke az elért eredményekre!Friss híreink

Elkezdtük a ...

Július 22, 2019