• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

NB II.

teszt

Szeged

Nem változtak céljaink!
Október 27, 2018

Nem úgy indult a szezon, ahogy a szurkolók várták. Csapatunk eddig egyszer, a Nyíradony ellen tudott nyerni, négy meccsen viszont kikaptak a lányok. Klubunk stratégiai igazgatójával, Vadkerti Attilával a vasárnapi Göd elleni meccs előtt beszélgettünk. 

- Meglepett, hogy ennyire nehezen indult az idény?

- A meccseket nézve a realitás az lenne, ha két ponttal több állna a nevünk mellett. Az alapkoncepciónk erre az évre az volt, hogy a rutinos játékosaink mellett minél több szegedivel tudjunk kiállni. Össze kell csiszolódnia a csapatnak, ráadásul sokan a csapatból még nem kaptak soha ekkora terhelést. Sok a sérültünk és a betegünk, így nem egyszer 60 percet kellett a játékosoknak a pályán lenniük, ami egyfelől segíti a fejlődésüket, ami öröm, másfelől viszont elfogynak a lányok a meccsek végére. Pozitívan állok a jelenlegi helyzethez, mert úgy gondolom, hogy rövidesen az eredményekben is meglátszik majd a csapat fejlődése.


- Változtak a célkitűzések?

- Nem. A szezon elején az első hat hely valamelyikére szerettünk volna utolérni és ezen nincs okunk változtatni most sem. Hiába vesztettünk sok meccset most az elején, az élboly nagyon tömör, körbeverések voltak és lesznek is, igazi favoritja nincs a csoportunknak.

- Említetted, hogy a meccsek végére elfogy a csapat, mert rövid a kispad. Terveztek esetleg új igazolást?

- Beszéltünk róla, de egyelőre nem igazolunk. A sérültjeink ha visszatérnek, akkor teljes a keretünk, ha igazolnánk, akkor valakinek ki kellene maradnia. Ez pedig az év elején lefektetett elveket bontaná meg, ahol ugye a rutinos játékosok mellett szegedi lányokkal szeretnénk eredményt elérni.

- Vojkovics Gyula vezetőedzővel szoktatok "szakmázni"?

- Rendszeresen beszélünk és neki is elmondtam, hogy pozitívan állok a jelenlegi helyzethez és látom, hogy jó úton jár a csapat. A meccseket átbeszéljük, ha látok valamit, akkor elmondom neki, de nem ülök a nyakán. A játékunkban egyértelműen javuló tendenciát látok, ami Gyula munkáját dicséri. 

A GÖD ELLEN FOLYTATJUK

Nehéz mérkőzés vár csapatunkra vasárnap. A Göd az idei szezonban veretlen, mindössze egyetlen pontot veszített- azt éppen az előző fordulóban a Hajdúnánás. Azt mindenképpen fontos megjegyezni, hogy vasárnapi ellenfelünk eddig csak a táblázat aló régiójában tanyázó csapattal meccselt, az első komolyabb ellenfele a hajdúsági gárda volt.  Csapatunknak a sérülések miatt továbbra is szűk kerettel készül egyelőre csak Cseh Roberta térhetett vissza a kapuba) a mérkőzésre, de talán a vasárnap 18 órakor Gödön kezdődő meccsen megkezdik a felzárkózást a lányok. Vojkovics Gyula vezetőedzőnk egyértelmű célt határozott meg a lányoknak: 2 pontért megyünk vasárnap.