• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Vojkovics Gyula: esélyünk van előrelépni a tabellán
Február 15, 2019

Az őszi rossz periódust szeretné kiküszöbölni felnőttcsapatunk vezetőedzője, Vojkovics Gyula aki emiatt a felkészülés alatt külön figyelt arra, hogy a bajnokság elejére legyenek jó formában a játékosok. 

- Volt idejük felkészülni a szezonra, mivel töltötték az elmúlt két hónapot?
- A lányok január első hetében jöttek vissza a téli pihenőről és ott rögtön munkához is láttunk. Az első két hétben alapoztunk, csak edzéseink voltak, majd edzőmeccseket is játszottunk, illetve egy tornán is pályára léptünk. Amit terveztem, azt el tudtuk végezni.

- Mi az amiben változtatnod kellett a nyári felkészüléshez képest?
- Nagyon fontos tanulsága volt a nyári felkészülésnek, hogy két héttel a rajt előtt már kész volt a csapat a rajtra. Az orosházi tornán már bajnoki formában játszottunk, majd két hét múlva, a rajton épp az ellenkezője történt. Erre most jobban odafigyeltünk, hogy a végére legyen kihegyezve a forma. Éppen ezért például a hajdúnánási tornán azt kértem a lányoktól, hogy elsősorban a részfeledatokra koncentráljanak, azokat oldják meg tökéletesen.

- Nem úgy sikerült az ősz, ahogy azt terveztétek, volt egy nagyon rossz periódusotok. Kellett motiválni a csapatot?
- Szerencsére egy nagyon jó szellemiségű csapattal dolgozhatok, lelkileg egyben vagyunk. Ősszel nagyon sok meccsen minimális 1-2 gólos vereséget szenvedtünk, szerencsénk sem volt. De a szezon végén bebizonyítottuk magunknak, hogy erősek vagyunk lelkileg és ha összeáll a játékunk, akkor mindenki ellen eséllyel léphetünk pályára. Éppen ezért nagyon fontos most is a jó kezdés, illetve, hogy az első perctől kezdve a valós tudásunk szerint játszunk. Szeretnénk a szezon végére előrébb lépni a tabellán néhány helyet.

- Sok sérülés is hátráltatta a csapatot ősszel. A szünetben mindenki meggyógyult?
- Maláti Dóra már bevethető, ő ugye kihagyta a teljes őszi szezont, de mostanra teljesen rendbe jött. A kisebb-nagyobb sérültjeink is rendben vannak, egyedül Balázs Anna akire nem számíthatok, neki még tart a rehabilitációja. Várhatóan a szezon felénél léphet először pályára. Így egy igazi beállónk van, Gindeli Panna. Elsősorban neki kell megoldani a posztot, ami nem könnyű feladat, de igyekszünk megoldani. 


- Kapusposzton akadnak kérdőjelek.
- Horváth Dorina kevesebbet lehet velünk tavasszal. Ő ugye a Békéscsaba játékosa, kettős igazolással játszik nálunk. Mivel ott változások történtek kapusposzton, több szerepet kap majd az élvonalban. A „piacon” nagyon kevés kapus van, akivel erősíteni tudunk- ezt már nyáron is tapasztaltuk. De nem esünk kétségbe. Van egy remek kapusunk, Cseh Roberta aki tudja ezt a szintet hozni, most több lehetőséghez jut majd. A jövő csapatát építjük, így ebben a félévben kellő rutint szerezve megalapozhatja a jövőjét.

- A Vasas ellen, hazai pályán kezdtek. Az őszi 15 gólos vereség akár nyomasztóan is hathat.
- Nem volt reális az eredmény. Mi nem az a csapat vagyunk, amelyik ilyen különbségű vereséggel zárjon egy meccset ebben a bajnokságban- legyen akárki az ellenfelünk. Ezt szombaton meg is akarjuk mutatni szurkolóinknak. Természetesen most sem mondhatok mást, mint meg szeretnénk nyerni a meccset és emellett ami nagyon fontos: szeretnénk jól játszani, mert ahogy mondtam, ez lehet alapja egy jó tavaszi szereplésnek.

A Vasas elleni bajnoki mérkőzésünket szombaton (02.15.) 17 órakor kezdődik az Etelka sori csarnokban.